top of page
Jennifer  & Henrik
tält
beautiful-night-landscape-view-milky-way

OM OSS

Hej och välkommen!

Tack för att du tar dig tid att lära känna oss och Remjeng Retreat.

För några år sedan var vi på jakt efter en plats där vi kunde dela speciella stunder med våra vänner och familj. Det var då min partner, Henrik, och jag hittade den drömliknande platsen som vi omedelbart insåg att vi ville dela med andra. Redan det första året vi öppnade upp gården för uthyrning fick vi fantastisk feedback. Det ledde oss snabbt till beslutet att utvidga och skapa en unik atmosfär och boendemöjligheter som vi personligen utformat och älskar.

Min bakgrund är från Botswana, där jag växte upp med min familj och  spenderade många dagar ute i bushen runt Kalahariöknen och den norra delen av Botswana med min far, inklusive Okavango Delta. Vi campade och njöt av glamping i canvas-tält och husvagnar.

 

Denna livsstil har alltid varit en del av mig sedan jag var ung. När vi flyttade till Sverige 1997 hade jag alltid drömt om att återskapa den känslan av att campa under den öppna himlen i Botswana och känna den nära kontakten med naturen som jag hade som barn. Idag har vi skapat vår egen lilla Botswana-inspirerade glampingupplevelse, blandad med den enastående svenska naturen.

Värmland har alltid varit en magisk plats för mig, och jag hade privilegiet att besöka värmland många gånger som barn eftersom min farmor hade en sommarstuga i Finnskogen. Det var ingen tvekan i våra sinnen att vi ville skapa ett liv här i Värmland också.

Henrik är från Oslo, Norge, och hans arbete med musik och kärleken till vad naturen har att erbjuda har gjort gården till en helig plats för honom. Det är en bekräftelse på att vi har funnit vårt hem. Vi har förenat våra liv mellan stadslivet och lantlivet sedan vi fick den här platsen. Möjligheten att pendla mellan två olika världar är en fantastisk gåva, och att få dela den här platsen med er är för oss ovärderligt.

 

Vi välkomnar dig till vårt hem på Remjeng Retreat.

Okavango tält, safaritält , comet 27 Yala luxury canvas lodge

REMJENG RETREAT
TA ETT STEG TILLBAKA

 

Remjeng Retreat

Ett par år tillbaka var vi på en spännande jakt efter en plats där vi kunde skapa minnen tillsammans med vänner och familj. Plötsligt stod vi där, mitt i vår dröm, och vi visste omedelbart att detta var ett ställe som vi ville dela med världen. Det var det första året vi öppnade upp gården för uthyrning, och den fantastiska feedbacken vi fick var överväldigande. Snabbt insåg vi att vi ville ta det till nästa nivå, skapa en ännu mer unik atmosfär och boendemöjligheter som vi själva hade formgett från grunden.

 

 

Välkommen till Remjeng Retreat, en glamping-verksamhet som strävar efter att utvecklas till det ultimata stället för evenemang och reträtter på landsbygden, där naturen, ekoturismen och naturoplevelserna står i fokus. Året var 2023 när vi tog beslutet att öppna dörrarna till Remjeng Retreat. Vår vision är att inte bara skapa minnen för oss själva, utan också att vara delaktiga i att skapa minnen och oförglömliga stunder för våra gäster. Vårt huvudhus, som härstammar från 1856, är fullt av charm och enkelhet som

gör vistelsen i huset så behaglig.

Gården i sin helhet är en plats fylld av historia, och vi strävar efter att bevara och uppgradera den på bästa möjliga sätt. Vår strävan efter hållbarhet innebär att vi gör vårt yttersta för att återanvända material och skapa en verksamhet som är stolt över sitt miljöansvar.

 

 

 

 

Vår glamping-upplevelse är unik och sätter dig mitt i de värmländska skogarna. Vi är öppna för samarbeten med olika aktörer som erbjuder wellness-aktiviteter som yoga och meditation. Vi tror på att kontakt med naturen, den lantliga omgivningen och skogen har en läkande effekt på sinnet, och vi strävar efter att du ska lämna Remjeng Retreat med ny energi och en känsla av inre frid.

 

 

 

 

Vi vill öppna upp vårt hemtrevliga lantställe för dig så att du kan njuta av våra enkla faciliteter och utforska de omgivande vandringslederna. Remjeng Retreat har ett strategiskt läge med endast 1,5 timmar att köra till Karlstad, 3,5 timmar till Göteborg , och 1,5 timmar till Oslo från vår plats.  Detta gör oss till en perfekt destination även för våra norska samarbetspartners, eftersom vi ligger nära den norska gränsen.

 

Vi välkomnar gärna våra grannar från Norge för att dela vår unika upplevelse och samarbeta med ossVälkommen till en plats där minnen skapas och naturen är din närmaste granne. 

Remjeng retreat huvudhuset
huvudhuset, remjeng retreat
Huvudhuset , Remjeng retreat
Huvudhuset , Remjeng retreat
bottom of page